Wanneer schakel je een coach in?

Voor sommige dingen geldt dat er geen perfect moment is, maar dat het vooral een kwestie van ‘doen’ is. Mensen noemen dit wel eens bij het starten van een eigen bedrijf, het krijgen van kinderen, of bij het besluit om te gaan emigreren. Het perfecte moment komt toch nooit, het is vooral een kwestie van gewoon doorpakken en gewoon doen.

Waar dit ook voor geldt? Voor het inschakelen van een coach. Waar men een psycholoog of psychiater vaak bezoekt met concrete klachten en diagnoses, is dit bij een coach vaak niet zo. Wij leggen uit!

Een coach: To go or not to go

Een bezoek aan een coach kan zeer uiteenlopende redenen hebben en sterker nog; ook zonder reden. Er vanuit gaande dat niemand perfect is, kan iedereen een professionele blik van buiten gebruiken. We gaan hier als het ware uit van het principe van een growth mindset. Je kunt altijd groeien, niet alleen voor de buitenwereld maar vooral voor jezelf.

Een coach is dé tool om je hierbij verder te helpen. Door de werkwijze van een coach krijg je meer zelfinzicht en -kennis. Een coach weet plekjes aan te stippen die je zelf niet had gevonden en je inzichten te geven waar je tot op heden nog niet bij stil had gestaan.

Een coach cadeau aan jezelf

Een bezoek aan een coach wordt daarom ook wel gezien als een cadeautje aan jezelf. Veel mensen verlaten de coach vaak met de woorden ‘ik voel me zóveel lichter’, in figuurlijke zin dan natuurlijk. Een coach kan je helpen je ware talen te vinden, de talenten te ontwikkelen maar ook je blinde vlekken en allergieën te ontdekken.

Een coach bezoek je dus ook niet alleen wanneer je met concrete mentale problemen kampt, maar ook gewoon wanneer je zin hebt om jezelf verder te ontwikkelen. Deze zogenaamde lerende mindset zal je in alle facetten van je leven verder helpen.

Manieren van coachen

Zeker wanneer er geen concrete aanleiding of probleem is tijdens het coachen, is een veelgebruikte methode het coachen met een set coachkaarten. Deze werpen vragen, stellingen en inzichten op waar je zelf nooit op was gekomen maar die wel tot ware ‘eye-openers’ kunnen leiden.

Het zijn fotokaarten met vragen, waar ook speciale kindercoachkaarten van zijn. Zelfs voor particulier gebruik is deze set ideaal. Met een set coachkaarten kom je tot hele andere gesprekken met je kinderen dan je tot op heden gewend bent.

Kortom, het juiste moment om naar een coach te gaan bestaat niet. Mensen die niet willen, zullen altijd een argument hebben om niet te gaan. Mensen die daarentegen wél willen, hebben altijd een reden om wél te gaan. De reden om je growth mindset te stimuleren en verder ontwikkelen is wellicht wel de mooiste aanleiding voor een bezoek. Meer weten over het vandaag nog thuis starten door middel van de coachkaarten? Kijk snel op brainstormkaarten.nl.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.