Zijn coachkaarten ook voor andere hulpverleners geschikt?

Een set coachkaarten gebruiken tijdens een therapiesessie is voor veel psychologen en coaches al een standaard activiteit geworden. Het is niet alleen heel nuttig, het biedt ook een leuke afwisseling gedurende een therapie reeks. Maar of coachkaarten ook voor andere hulpverleners een goede keuze zijn? Wij leggen het je uit.

Iedereen van de kaart

Coachkaarten zijn voor iedereen geschikt, zelfs voor mensen die geen professionele achtergrond hebben maar wel van een goed gesprek houden. Doordat de coachkaarten geleverd worden met een duidelijke handleiding kunnen ze al op leuke en verrassende wijze worden gebruikt. Ook wanneer je graag meer goede gesprekken met je kind of partner wilt, is een set coachkaarten aan te raden.

Maar ook voor andere hulpverleners zijn coachkaarten een fijn product, zo zien wij ze binnen het onderwijs terug bij één op één remedial teaching. Maar ook haptonomen gebruiken ze om bij zowel jongeren als ouderen in kaart te brengen waar knelpunten zitten.

Kortom, voor zowel professioneel als particulier gebruik kan het een fijne toevoeging zijn.

Kaarten tijdens een gelegenheid

Een potje kaarten op een feestje hebben velen van ons wel eens gedaan. Maar kaarten zijn naast gebruik door professionals en vele hulpverleners ook zeer laagdrempelig in te zetten. Denk aan het gebruik ervan op een gelegenheid zoals een babyshower.

Naast bijvoorbeeld de standaard taart die het geslacht onthult, kan het leuk zijn een activiteit met een set coachkaarten te doen. Dit omdat een kind krijgen natuurlijk gepaard gaat met vele emoties en gevoelens. Dit kun je combineren met het inschakelen van een professional maar ook zelf een spel ontwikkelen kan erg leuk zijn.

Hulp in een groep

Ook de hulpverlener die niet voor het behandelen van een individu gaat, maar zich juist richt op groepen of stellen doet er goed aan een set coachkaarten in huis te hebben. Bij relatietherapie kan het een middel zijn om onuitgesproken gevoelens en gedrag in kaart te brengen, bij een familieopstelling kan het de positie van een gezinslid tot uitdrukking brengen.

Kortom, coachkaarten zijn voor vele soorten hulpverlening maar ook vele soorten gelegenheden geschikt. Van laagdrempelig tot daadwerkelijke leidraad in een therapie. Van de fysio tot de haptonoom, wij hebben al vele tevreden en succesvolle reacties van deze hulpverleners ontvangen. Laat je dus niet weerhouden door vooroordelen en schaf voor de zekerheid een set kaarten aan, vroeg of laat gaan ze van pas komen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.