Voor welke coaches zijn coachkaarten geschikt?

Coachkaarten hebben hun kracht inmiddels keer op keer bewezen; van ervaren coaches tot beginnelingen, vele coaches maken er dagelijks gebruik van. Vaak wordt de vraag gesteld, voor welke coaches is de set kaarten het meest geschikt. Wij leggen het uit!

Bepaal je doelgroep

Waar we begonnen met één set coachkaarten, kwamen wij er gaandeweg al snel achter dat er behoefte was aan meerdere sets. Niet om een ander doel te dienen, maar juist om de groeiende behoefte de kaarten af te stemmen op de doelgroep. Zo spelen er bij kinderen hele andere vragen dan bij volwassenen.

Daarnaast is er nog de ‘uitdagende’ doelgroep van pubers. Een levensfase die door velen niet als eenvoudig wordt ervaren. Coachkaarten speciaal voor deze groep kan dan ook de lastige gedachtewereld van pubers inzichtelijk maken voor de coach. Kortom, coachkaarten zijn voor vele coaches geschikt maar het is wel belangrijk te kijken welke set bij jouw doelgroep past.

Alle kaarten op tafel

Coaches zijn er tegenwoordig in vele soorten en maten. Wij beperken ons in deze blog natuurlijk tot de coaches die mensen helpen op mentaal gebied, dus niet de sportcoach van het lokale voetbalteam. Al zullen wij de laatste zijn die de nauwe verbondenheid tussen fysiek en mentaal ontkennen.

Fysio Utrecht is een goed voorbeeld hiervan, een fysiotherapeut die ook naar mentale aspecten kijkt en waar nodig doorverwijst naar een coach. Zeer vooruitstrevend én ook logisch.

Voor alle coaches geschikt

Maar coachkaarten zijn voor alle coaches geschikt, van de vitaliteitscoach tot de businesscoach. Dit komt doordat de vragen en onderwerpen zo zijn ingestoken dat ze vrij generiek zijn. Ze richten zich niet op één aspect, maar dienen als starter voor een goed gesprek.

Doordat alle vragen open zijn gesteld en de coach vooraf een heldere coachvraag formuleert, is het vaak de perfecte start tot diepgang. Uiteraard is het aan de coach om op zo’n moment door te vragen en de lastige punten aan te voelen.

Wat de coachkaarten ook veelzijdig maakt is de diverse manieren van gebruik. Er is niet één manier, de set kan dienen als basis voor een hele therapie reeks maar ook als binnenkomer gebruikt worden van maar 10 minuten. Als coach bepaal je dus de rol van de set kaarten in je therapie.

Kortom, coachkaarten kunnen als basis dienen voor elk fijn coaching traject. Stem de keuze voor een specifieke set af op de doelgroep en bepaal vooraf als coach welke vragen de rode lijn gaan zijn bij het kiezen van kaarten. De heldere handleiding biedt inzicht in de talloze opties. Dus, wanneer gaan wij een potje kaarten?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.